Niepozorna, bo warstwowa. W misce, która nadaje jej tajemniczości, a jednocześnie skrywa mnóstwo pyszności :-)
Ten kto spróbował dokładnie wie o czym piszę, a tym którzy nie mieli jeszcze okazji serdecznie polecam tą sałatkę, bo należy ona do tych, których rzadko kto nie lubi.
składniki:
3 pojedyńcze piersi kurczaka
1 mała kapusta pekińska
4 średnie cebulki
4 średnie ogórki kiszone
puszka kukurydzy
majonez, ketchup pikantny
przyprawa Gyros
sposób przygotowania:
Piersi pokroić w kostkę, posypać przyprawą Gyros i smażyć na patelni.
Ten kto spróbował dokładnie wie o czym piszę, a tym którzy nie mieli jeszcze okazji serdecznie polecam tą sałatkę, bo należy ona do tych, których rzadko kto nie lubi.
składniki:
3 pojedyńcze piersi kurczaka
1 mała kapusta pekińska
4 średnie cebulki
4 średnie ogórki kiszone
puszka kukurydzy
majonez, ketchup pikantny
przyprawa Gyros
sposób przygotowania:
Piersi pokroić w kostkę, posypać przyprawą Gyros i smażyć na patelni.
składniki:
225 g wędzonego boczku (pokrojonego w kostkę)
30 g masła
2 duże cebule
4 łodygi selera naciowego
2 łyżeczki suszonego tymianku
2 łyżki mąki
2-3l bulionu z kostki
2 duże ziemniaki
285 ml śmietany
po 3 łyżki posiekanej natki i szczypiorku
sposób przygotowania:
W dużym rondlu smażymy boczek aż będzie chrupiący. Wyjmujemy go, dodajemy masło, posiekaną cebulę i posiekanego selera naciowego oraz tymianek. Dusimy 4-5 minut.
Dodajemy boczek, mąkę i podgrzewamy ok. 1 minutę.
225 g wędzonego boczku (pokrojonego w kostkę)
30 g masła
2 duże cebule
4 łodygi selera naciowego
2 łyżeczki suszonego tymianku
2 łyżki mąki
2-3l bulionu z kostki
2 duże ziemniaki
285 ml śmietany
po 3 łyżki posiekanej natki i szczypiorku
sposób przygotowania:
W dużym rondlu smażymy boczek aż będzie chrupiący. Wyjmujemy go, dodajemy masło, posiekaną cebulę i posiekanego selera naciowego oraz tymianek. Dusimy 4-5 minut.
Dodajemy boczek, mąkę i podgrzewamy ok. 1 minutę.